Hívatlan vendégek- Nyestek, madarak és darazsak – elleni védelem

8b956554Otthonunk békességét számos kártevő megzavarhatja, amelyek „hívatlan vendégként” visszafordíthatatlan károkat okozhatnak épületeinken.

A leghatásosabb védekezés ellenük mindenképpen a megelőzésben rejlik. A legnagyobb problémákat az elszaporodó nyestek, a madarak- különösképpen a galambok-, valamint a befészkelő méhek/ darazsak okozzák. Ezen állatok távoltartása nem csak azért jogos igény, mert a házban kárt tesznek, hanem természetesen egészségünkre is veszélyt jelenthetnek.

Nyestek: azon túl, hogy jelenlétük rendkívül bosszantó hang-, és szaghatásokkal jár, fizikailag is károsítják épületeinket. Amellett, hogy megbonthatják a tető szigetelését, előszeretettel beköltöznek a szellőzőrendszerekbe, vagy megrágják a falban futó kábeleket. A nyestek ellen a legcélravezetőbb, ha a tetőnk szigetelése olyannyira precíz, hogy nem maradnak rajta rések, kisebb lyukak, melyekkel egérutat engedünk a betolakodóknak.

Madarak: a nem kívánatos madarak jelenléte ellen is többféle prevencióval élhetünk. Fontos ez esetben is nagy hangsúlyt fektetni a szigetelés pontosságára. Un. szellőző szalagok (madárvédő szalagok) használatával könnyedén távol tudjuk tartani őket, ami fontos is, hiszen ennek hiányában a szarufák közti szigetelések közé befészkelik magukat, és tönkretehetik azt. A madarak közül különösen a galambok azok, amelyek a legtöbb bosszúságot okozhatják a lakóknak. Elsősorban savas ürülékükkel szennyezik a homlokzatot, amely gyors állagromláshoz és a fémek korrodálódásához vezet. Felhalmozódott ürülékük és fészekanyaguk pedig eltömítheti az ereszcsatornát, amelynek következtében ingatlanunk vizesedni kezd. Napjainkban már számos galambriasztó rendszert tudunk alkalmazni, amelyek a madár védelme mellett épületünk megóvását is biztosítja.

Darazsak: azon házak esetében, amelyek hiányosak a szigetelés szempontjából, vagy a tető nincs szigetelve, könnyedén vizesedni kezdhetnek. A vizes anyag (főként a fa) tökéletes táptalaja a gombák elszaporodásának, amelynek következtében lágyabb lesz, így optimális környezetet szolgáltatva ezzel pl. a darazsak befészkelésének. Ezért kell minden esetben jó minőségű, időtálló szigetelőanyaggal dolgozni, ezzel is elkerülve a nem kívánatos látogatókat.

Azonnali segítségért, hívjon minket a +36-70/371-0025-as telefonszámon, vagy írjon nekünk a lenti űrlapon keresztül, illetve közvetlenül az atetodoki@gmail.com e-mail címre, és hamarosan keressük Önt!